BiH

afera kiseonik

Zolak predložio Viškoviću: “Umjesto medicinske vode za infuzije, nabavite česmovaču”

03/11/2021

Prijedlog je sljedeći - prekinite sa nabavkom medicinske vode za injekcije i infuzije u bolnicama, i počnite koristiti vodu iz česme, naglasio je on

Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je današnju izjavu premijera RS Radovana Viškovića o korištenju industrijskog kiseonika u zdravstvu u RS.

“S obzirom na to da predstavnici vlasti RS, konkretno predsjednik Vlade, nastavljaju sa obmanjivanjem javnosti i branjenjem neodbranjivog po pitanju “liječenja” industrijskim kiseonikom pacijenata u RS, krijući se iza “analize” koja je pokazala procentualni sadržaj kiseonika od 99 zarez nešto u njihovom uzorku, ovu priliku ću iskoristiti da im dam jedan prijedlog, koji će biti potpuno u skladu sa njihovim principima “liječenja” pacijenata”, kazao je Zolak.

Prijedlog je sljedeći – prekinite sa nabavkom medicinske vode za injekcije i infuzije u bolnicama, i počnite koristiti vodu iz česme, naglasio je on.

“Efekti po pacijente će, po vama, biti isti kao i sa kiseonikom, s tim da ćete u ovom slučaju dobiti još bolji rezultat “analize,“ jer je svima jasno da će procenat vode u česmovači biti okruglih 100 posto.

I za kraj, jedna bitna napomena – nakon što počnete sa predloženim, na nekoj od sjednica Skupštine ne zaboravite da ponovite zaključak sličan onom kojim odobravate industrijski kiseonik za „liječenje,“ samo ovaj put stavite vodu, čisto da svi znamo da je sve „legalno”, istakao je Zolak.

Višković je između ostalog, kazao da je stanje sa nabavkom kisika uredno i tako će biti i ubuduće.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.