Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žuljević traži Karamatićevu ostavku: Nedopustivo ponašanje delegata

amer zuljevic

SDP-ov delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Amer Žuljević zatražit će u četvrtak da se Dom naroda ogradi od stavova delegata u državnom Domu naroda Maria Karamatića (HSS), a sam Karamatić podnese ostavku, jer se nije ponio državnički, gostujući prije nekoliko dana u jednoj televizijskoj emisji, potvrđeno je Patriji iz SDP-a. [yuzo_related]

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Mario Karamatić šokirao je javnost, nakon što je na televiziji PINK javno priznao da ne plaća RTV taksu.

Na pitanje novinara da li plaća RTV taksu, Karamatić je rekao: „Naravno da ne. Zbog čega bih je plaćao“.

Jedan od gledatelja emisije javio se u program i rekao da mu nije jasno da čovjek koji sjedi u Parlamentu BiH i prima novac za to, ne želi plaćati javni RTV servis.

Karamatić je na to gledatelju poručio bahato: “Redovito plaćaj sve doprinose, da mogu imati redovna primanja ja, da ne patim ja”.

– Uzimajući u obzir kako je Karamatić izabran iz ovog Doma, glasanjem u klubu Hrvata u okviru izbornog procesa smatram kako je neophodno da se klub Hrvata kao i cjelokupni Dom ogradi od stavova Karamatića, te da na taj način pošaljemo jasnu poruku kako je Karamatićevo ponašanje u javnosti nedolično i apsolutno neprihvatljivo – rekao je delegat Žuljević za agenciju Patria.

Zakon u BiH nije definisao uslove opoziva delegata, pa Žuljević poziva Karamatića da sam podnese ostavku jer je, kaže, Karamatić izgubio sav kredibilitet da bi dalje mogao obnašati bilo kakvu javnu funkciju u BiH, piše Patria.