Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić: Jedan od prioriteta dinamiziranje procesa evropskih integracija

BiH

press

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da su ključni prioriteti rada Vijeća ministara BiH vezani za dinamiziranje procesa evropskih integracija, za ekonomski rast i razvoj BiH, za jačanje vladavine prava i efektivnu i efikasnu borbu protiv svih oblika organiziranog kriminala, korupcije i svih oblika ekstremizma te dalje unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Po njegovim riječima, u prošloj godini je BiH ostvarila najpozitivnije ekonomske paramatre u odnosu na posljednju dekadu.

– Imali smo najveće prihode u odnosu isto tako na posmatrani period. U ovom trenutku imamo najmanju zaduženost i u regiji i u ukupno EU, koja je u ovom trenutku manja od 40 posto BDP-a – istaknuo je predsjedavajući Zvizdić, dodajući da je u posmatranom periodu otvoreno više desetina hiljada novih radnih mjesta.

– To ustvari jeste naš ključni zadatak, naš ključni prioritet obzirom na činjenicu da je osnovni makroekonomski problem BiH pitanje nezaposlenosti pogotovo mladih ljudi – naveo je Zvizdić.