Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić poručio Košarcu: Razgovor s vama je nepotreban, obmanjujete javnost

BiH

zvizdic kosarac

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH oglasio se saopćenjem za javnost u kojem negira navode državnog parlamentarca Staše Košarca.

– Povodom konsultacija koje od jučer vodim sa klubovima stranaka koje participiraju u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, a u vezi sa usvajanjem Zakona o akcizama koji je drugi uvjet za dobijanje sredstava koja su dobivena kroz projekte Transportne zajednice u Trstu, današnje istupanje u javnosti parlametarca Staše Košarca je u potpunosti neistinito i iskreirano na gotovo patetičan način.

Zbog istinitog informisanja javnosti, želim istaknuti da je moja namjera kao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH bila da se telefonski čujem sa Klubom zastupnika SNSD-a, kako sam to uradio i sa većinom drugih Klubova u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, i u cilju političke korektnosti ih informišem o namjeri Vijeća ministara da u narednom periodu obnovi proceduru u vezi sa Zakonom o akcizama. Zbog toga su iz mog Kabineta kontaktirali Klub zastupnika SNSD-a sa namjerom da telefonski razgovaram sa predsjednikom Kluba SNSD-a, ali kontakt sa Klubom nije ostvaren.

Jasno je da o stavovima Kluba SNSD-a ne odlučuje Staša Košarac i jasno je da bi razgovor sa njim bio potpuno nepotreban. U više navrata, putem medija, SNSD se izjasnio da će njihov Klub zastupnika glasati za akcize, tako da osim telefonske informacije nije bilo potrebe da se sastajem i bilo šta objašnjavam Košarcu.

Dakle, sa Stašom Košarcem nikada nisam niti pismeno, niti telefonski lično komunicirao. Nikada nije dobio bilo kakav poziv za sastanak sa mnom, tako da ovakav način obmanjivanja javnosti predstavlja manipulativno političko ponašanje na kakno smo navikli od ovog državnog zastupnika.

Zbog svega navedenog, pozivam državnog zastupnika da se vrati u okvire stvarnog kapaciteta njegovog pojedinačnog odlučivanja o bilo kojem ozbiljnom pitanju -navodi se u Zvizdićevom saopćenju.

Košarac je rekao danas da se nije odazvao pozivu predsjedavajućeg Zvizdića na sastanak o akcizma “pošto je riječ o čovjeku koji nema kredibilitet da bude predsjedavajući jer iza sebe nema parlamentarnu većinu i ignoriše stavove institucija RS-a”.