Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon serije potresa u Albaniji

Zvizdić poručio Rami kako može računati na prijateljsku podršku BiH

zemljotres

U seriji potresa koji su tokom vikenda registrovani u Albaniji, prvenstveno na području Tirane i Drača, povrijeđeno je više od 100 osoba, a pričinjena je znatna materijalna šteta

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u telegramu koji je uputio albanskom premijeru Ediju Rami poručio mu je da računa na prijateljsku podršku Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

“S tugom smo primili vijest o zemljotresu koji je pogodio vašu zemlju i u kojem je povrijeđeno više od stotinu osoba i stotine objekta oštećeno. U ime Vijeća ministra BiH i u svoje lično ime upućujem vam izraze prijateljske podrške. Naše misli su sa porodicama povrijeđenih, kao i sa svim građanima Albanije”, naveo je Zvizdić.

U seriji potresa koji su tokom vikenda registrovani u Albaniji, prvenstveno na području Tirane i Drača, povrijeđeno je više od 100 osoba, a pričinjena je znatna materijalna šteta.

Zemljotres je bio razlog što je albanski premijer Edi Rama otkazao putovanje u Njujork na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija posvećeno klimatskim promjenama.