Zvizdić: Pucanj u vojnike je pucanj u državu

BiH

zvizdic

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je novinarima nakon sastanka u zgradi Vijeća ministara BiH, u vezi s napadom u kojem su poginula dva vojnika Oružanih snaga BiH, kazao da je pucanj u vojnike pucanj u državu.

“To niko ne može raditi. Takve stvari će se sankcionisati. Pucanj u vojnike je pucanj u državu BiH”, rekao je Zvizdić.

Istakao je da je istraga u toku i da će kasnije biti poznata kvalifikacija napada koji se desio u srijedu navečer u naselju Rajlovac u Sarajevu.

“Podigli smo stepen sigurnosti. U BiH je nedopustivo da bilo ko može pucati u uniformisanog vojnika. To je razlog ovog sastanka. To je ključna poruka. Stepen sigurnosti će biti povećan na najviši nivo”, rekao je Zvizdić.

U zgradi Vijeća ministara BiH u ponoć je održan sastanak u vezi sa napadom u kojem su poginula dva vojnika Oružanih snaga BiH.

Sastanku u zgradi Vijeća ministara BiH, između ostalih, prisustvovali su i Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač i zamjenik ministra odbrane BiH Emir Suljagić.

Enes Omeragić, osumnjičeni za napad vatrenim oružjem u kojem su poginula dvojica vojnika OS BiH, izvršio je samoubistvo nekoliko minuta prije ponoći.

Omeragić je samoubistvo izvršio u kući na Sokolju, koju su nakon počinjenog djela, opkolile jake policijske snage.

Ministar sigurnosti Dragan Mektić potvrdio je da je Enes Omerović, koji je osumnjičen da je ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, izvršio samoubistvo.