Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Akcija “Jezero”: SIPA i policija u Brčkom uhapsili četiri osobe

10/06/2015

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su zajedno s policijskim službenicima policije Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine realizovali operatvinu akciju “Jezero”.

Na osnovu naredbe postupajućeg tužioca Tužilaštva Brčko Distrikta BiH uhapšene su četiri osobe.

Uhapšeni su N.A. (1974.), S.I. (1974.) i S.T. (1982.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “trgovina ljudima“ iz člana 207a. Krivičnog sve u vezi sa članom 31. „Saizvršilaštvo“ Krivičnog zakona Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, te Z.B. (1995.), koje se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela “Vanbračna zajednica s mlađim maloljetnikom” iz člana 213. Krivičnog zakona Brčko Distrikta BiH.

Uhapšene osobe su privedena u službene prostorije SIPA-e u Tuzli i policije Brčko Distrikta u Brčkom, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada.

Po završetku obrade postupajući tužilac Tužilaštva Brčko Distrikta BiH će odlučiti o eventualnom određivanju pritvora za navedene osobe, saopćeno je iz SIPA-e.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.