Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Dva dječaka u Švedskoj uhapšena zbog ubistva

10/06/2015

Dva dječaka od 13 godina uhapšena su u Švedskoj u toku istrage o ubistvu 65-godišnjeg muškarca na njegovoj farmi u Varbergu, saopćila je u srijedu švedska policija.

– Neuobičajeno je da tako mlade osobe budu osumnjičene za tako teško ubistvo – naglsila je šefica regionalne kriminalističke policije Cecilia Bergsten.

Istražitelji nisu otkrili uzroke smrti ovog čovjeka čije tijelo je pronašao član njegove obiltelji u utorak, ni podatke o identitetu maloljetnika.

– Ima svjedočenja kao i predmeta u blizini mjesta zločina koji su povezani s jednim od dječaka, što je policiju dovelo do dva određena dječaka – saopćila je policija.

Uhapšeni u utorak navečer u regiji Goeteborga, pobjegli su od svoje udomiteljske porodice u Varbergu. Policija je podsjetila da je starosna dob za krivičnu odgovornost u Švedskoj 15 godina, pa su dječaci samo saslušani, bez sudskog procesa.

Dječaci su povjereni socijalnim službama. Regionalni dnevni list GT je objavio da nisu braća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.