Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mup kantona sarajevo

Akcija “Panter”: Hapšenje osoba koje su tjerale žene i djecu na prosjačenje

Izvršeni su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS provode akciju kodnog naziva “Partner” s ciljem dokumentiranja krivičnog djela “trgovine ljudima”.

Izvršeni su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Slobode su lišene dvije osobe i to: N.O. (1980) i S.A. (1986), obojica rođeni u Đurđeviku.

N.O. i S.A. su osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela na način da su u proteklom periodu eksploatisali žene i djecu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi radnom eksploatacijom i prisilnim prosjačenjem na području Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS oba osumnjičena će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.