Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Laktaši

Akcija “Plantaža 2024”: Uhapšen muškarac, pronađeni indijska konoplja i oružje

marihuana kanabis
Ustupljena fotografija

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci

Policija je u akciji “Plantaža 2024” uhapsila D.P. iz Banjaluke a na dvije lokacije u Laktašima pronašli su smjenike indijske konoplje, biljke indijske konoplje, mrvilicu, vagu, sasušenu konoplju te poluautomastku pušku, municiju i bombe.

Naime, službenici Policijske stanice Laktaši, u okviru akcije koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, D.P. sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“U saradnji sa Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, izvršeni su pretresi na dvije lokacije u Laktašima i Banjaluci, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 2 308 smjeniki koje asociraju na sjemenke indijske konoplje; 62 komada biljki visine od 25 do 170 cm, koje asociraju na indijski konoplju. Takođe i metalna mrvilica; digitalna vaga za precizno mjerenje; određena količina sasušenih i usitnjenih listova koji asociraju na indijsku konoplju; poluautomastka puška sa pet komada pripadajuće municije, dvije ručne bombe, prenosni računar i mobilni telefon, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela”, navode iz PU Banjaluka.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica D.P. će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.