Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija policije u TK: Uhapšeno pet osoba, pronađena droga i oružje

FUP specijalci

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog Kantona, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a TK, Policije Brčko Distrikta i MUP-a RS-a, započeli sa realizacijom operativne akcije “Brzina” na područjima općina Tuzla, Kladanj, Brčko i Zvornik.

U okviru akcije, a po naredbama nadležnih Sudova, započeti su pretresi na 15 lokacija u pomenutim općinama i do sada je slobode lišeno 12 osoba koja se se dovode u vezu sa krivičnim djelom “Neovlaštana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Kako navode iz FUP-a, do sada je u pretresima pronađeno i oduzeto 500 grama NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L, određena količina oružja i municije, vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Nakon izvršenih pretresa, uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.