Crna hronika

Napadnut 42-godišnjak

Akteri fizičkog napada u Visokom od ranije poznati policiji

23/03/2021
Ilustracija

Prilikom dokumentovanja ovog događaja, utvrđeno je da su, pored osoba M. H. i M. A., učestvovale i osobe S. E. (1963.) i S.K. (1989.) iz Visokog, koje se sumnjiče za izvršenje spomenutog napada

Dežurna služba Policijske stanice (PS) Visoko je 21. marta u 11.05 sati obaviještena od osobe inicijala M. M. da su nepoznate osobe fizički napale osobu M. H. (1979.) iz Visokog, te da je zbog zadobijenih tjelesnih povreda prevezeno u Službu hitne medicinske pomoći Visoko radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Odmah nakon zaprimljene dojave, na mjesto događaja upućena je policijska patrola Policijske stanice Visoko, koja je obavila razgovor za zatečenim osobama, fotografisala lice mjesta, te poduzela i druge potrebne mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima.

Prilikom dokumentovanja ovog događaja, utvrđeno je da su, pored osoba M. H. i M. A., učestvovale i osobe S. E. (1963.) i S.K. (1989.) iz Visokog, koje se sumnjiče za izvršenje spomenutog napada.

Izvršenim provjerama u Kantonalnoj bolnici Zenica, utvrđeno je da su kod osobe M. H. konstatovane lakše tjelesne povrede.

Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika Policijske stanice Visoko na dokumentovanju tog događaja, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) biti dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama, prikupljenim dokazima i utvrđenim činjenicama, na nadležnost i daljnje postupanje, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Iz MUP-a ZDK napominju da su akteri spomenutog događaja bili i ranije predmet postupanja policijskih službenika Policijske stanice Visoko, te da se vode u evidencijama navedene policijske stanice zbog počinjenih prekršaja i krivičnih djela, usljed čega su procesuirani u više navrata.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.