Amer na odlasku poljubio majku, pola sata kasnije dobila je kobni SMS

djecak

– Buco moj, prerano si nas napustio, u nama će ostati vječna bol. Dobri odlaze, mladi… – jedna je od poruka kojom su se ožalošćeni na Facebooku opraštali od Amera Hodžića (16), učenika mostarske Srednje strojarske škole, koji je poginuo na rijeci Drežanki u drežničkoj Stupini – Potpolje, 45 km sjeverno od Mostara, kada se preksinoć oko 19.30 sati okliznuo i pao s litice, a koban je bio udarac kamena u glavu.

Sve se to dogodilo samo pola sata nakon što je nesretni maloljetnik krenuo u ribolov u pratnji 39-godišnjeg rođaka Miralema Topića.

– Velika tuga za nas. Neopisiva. Bio je veseo, uvijek nasmijan i raspoložen, Tako je i otišao. Poljubio je majku na polasku i rekao da će joj donijeti ribu, ali joj se nije vratio. Prethodno je danima molio rođaka da ga povede, a majka ga je uzalud odgovarala zbog nepristupačnog i skliskog terena. Ništa ga nije moglo zaustaviti. .

Samo što su otišli, majci je od rođaka došla SMS poruka: “Pali smo!” Rođak se nije javljao na mobitel, a ubrzo su se obistinile njezine najcrnje slutnje. Mještani su sa svjetiljkama potrčali kako bi što prije došli do unesrećenog dječaka. Sve su učinili što je bilo u njihovoj moći, no nije mu više bilo spasa – zaključuju komšije.

Dodaju kako je 16-godišnjak živio s majkom Dikom i dvije sestre otkako mu je otac umro kad je imao svega dvije godine.

– Riječ je o jako nepristupačnom terenu do kojega je teško doći i nama koji ovdje živimo. Dovoljan je trenutak nepažnje da se dogodi tragedija. Tragičnom ishodu je, vjerovatno, pridonijela i nemogućnost pravodobnog pružanja liječničke pomoći. Rođak je, sigurni smo, sve učinio kako bi ga spasio, ali je bilo uzalud. On je pozvan dati izjavu policiji, a tačan uzrok i način ove prerane smrti tek će se znati nakon obdukcije – navode vidno potreseni Drežničani.