Crna hronika

Općinski sud u Sarajevu

Amina se lažno predstavila, ušla u kuću i usmrtila staricu, danas je saznala kaznu

20/09/2022

Okrivljena se tereti da je 7. novembra 2016. godine u popodnevnim satima došla do stana u vlasništvu 85-dišnje M. G. u ulici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, i lažno se predstavljajući da je poznaje ušla u stan oštećene

Općinski sud u Sarajevu (OSS) oglasio je krivom Aminu Omeragić za krivična djela – razbojništvo i prouzrokovanje smrti iz nehata i prvostepeno je osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina i 11 mjeseci.

Omeragić je za razbojništvo osuđena na tri godine, a za prouzrokovanje smrti iz nehata na četiri godine zatvora, odnosno na jedinstvenu kaznu od šest godina i 11 mjeseci, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Okrivljena se tereti da je 7. novembra 2016. godine u popodnevnim satima došla do stana u vlasništvu 85-dišnje M. G. u ulici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, i lažno se predstavljajući da je poznaje ušla u stan oštećene.

Prema tužbenim navodima, nakon što joj je oštećena napravila kafu, okrivljena je u kafu oštećene krišom stavila neutvrđenu količinu lijeka klozapin, usljed čega je M. G. nedugo nakon toga umrla.

Okrivljena je potom iz stana oštećene uzela dva zlatna prstena, jedan zlatni lančić i oko 200 KM, navode iz Tužilaštva.

Nakon izricanja presude, optuženoj je pritvor produžen.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.