Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anida, Emir i Seida podvodili djevojke stranim državljanima

anida kunic

Kantonalno tužiteljstvo KS podiglo je optužnicu protiv Anide Kunić (1985), Emira Ljuce (1982) i Seida Fetića (1992) koja ih tereti za navođenje na prostituciju.

Prema navodima optužnice koja je proslijeđena sudiji za prethodni postupak sarajevskog Općinskog suda, Kunić, Ljuca i Fetić se terete da su u periodu od kraja maja do početka oktobra prošle godine na području Sarajevskog kantona radi ostvarivanja koristi organizirali pružanje seksualnih usluga domaćim i stranim državljanima.

Zarađeni novac su dijelili sa ženskim osobama koje su navedene usluge pružale.

Njih troje su inače, uhapšeni po nalogu Tužiteljstva u akcijama kodnih naziva Coral i Tango koje su izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) skupa sa prokuristom firme Holiday Resort Alenom Čengićem i ostalima.

Sa druge strane, protiv Čengića i 11 optuženih u toku je postupak u Kantonalnom sudu zbog organiziranog kriminala u vezi sa poreznom utajom, ugrožavanjem sigurnosti, teškom krađom, oštećenjem tuđe stvari i organiziranjem otpora.

Čengić se pored ovog, skupa sa Senadinom Didikom i Kemalom Elkazom, istom optužnicom tereti i za navođenje na prostituciju. Kunićevu i Ljucu je SIPA uhitila početkom oktobra prošle godine, skupa sa većinom optuženih iz Čengićevog predmeta, a Fetića krajem februara u nastavku aktivnosti Coral i Tango.

Nakon hapšenja su iz SIPA-e kazali da su se tada osumnjičeni, terete da su učestvovali u organiziranju i vođenju pružanja seksualnih usluga, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovaranju pružanja seksualnih usluga. Na dogovoreno mjesto, istakli su tada ču u SIPA-i, su prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge, a zatim dolazili po njih. Za navedene usluge naplaćivali su 25% od dogovorenog iznosa.