Crna hronika

Bačene tri ručne bombe ispred roštiljnica u Istočnom Sarajevu

11/07/2015

Nepoznati počinioci bacili su ispred roštiljnice “Pajić” i ćevabdžinice “Manđarija” u Spasodvandskoj ulici u Istočnom Sarajevu tri bombe, od kojih je jedna eksplodirala i nanijela manju materijalnu štetu, potvrdila je jutros Srni portparol Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Ona je navela da su bombe bačene sinoć oko 1:30 časova, a da su dvije koje nisu eksplodirale uklonili predstavnci Republičke uprave Civilne zaštite RS-a.

Tešićeva je dodala da je policija sa lica mjesta izuzela dokazni materijal.

Policija je jutros izvršila uviđaj, a objekti su nastavili sa radom

“Gelerima bombe oštećena su ulazna vrata i stakla na prizemnim stanovima stambene zgrade na broju 37. u Spasovdanskoj ulici, kao i portali roštiljnice `Manđarija`, ispred koje su bačene dvije bombe, dok se bomba bačena ispred roštiljnice `Pajić` nije aktivirala. Oštećena su i dva automobila koja su se nalazila na parkingu preko puta ovih objekata”, navela je Tešićeva.

Stanari zgrade rekli su Srni da su veoma uplašeni i ogorčeni s obzirom da je na ovaj način bila ugrožena njihova bezbjednost, a posebno njihove djece.

Vlasnici ugostitetljskih objekata ispred kojih su bačene bombe nisu željeli da komentarišu ovaj incident, ali su rekli Srni da su iznenađeni, tim prije jer oba objekta posluju solidno i imaju stalne mušterije, sa kojima nikada nisu imali nikakvih problema.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.