Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučka policija uhapsila maskiranog pljačkaša

policija rs

Četrdesettrogodišnji Banjalučanin čiji su inicijali D.R. uhapšen je zbog sumnje da je tokom aprila na području Banje Luke počinio dvije teške krađe i razbojništvo, čime je pričinio meterijalnu štetu od 2.300 KM.

D.R. je osumnjičen da je 3. aprila maskiran i sa nožem u ruci ušao u samostalnu trgovinsku radnju u Ulici tromeđa odakle je ukrao oko 1.800 KM, nakon čega je pobjegao.

On je 7. aprila, takođe maskiran, ušao u jednu prodavnicu, nožem povrijedio trgovca, a zatim ukrao oko 300 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

D.R. je 26. aprila u Ulici kralja Petra Drugog Karađorđevića maskiran ušao u samostalnu trgovinsku radnju odakle je ukrao oko 200 KM.

Nakon ispitivanja, osumnjičeni je pušten na slobodu, a protiv njega će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnih djela teška krađa i razbojništvo.

Policija nastavljaju rad s ciljem utvrđivanja da li se D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem još nekih krivičnih djela.

U rasvjetljavanju ovih krađa i razbojništva zajednički su učestvovali pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banja Luka i Policijske stanice Banja Luka-Lazarevo.