Tragedija u Banjoj Luci

Beživotno tijelo muškarca pronađeno u kući: “Noge su mu bile kraj šporeta, izgorio je”

kuca

Požar je, po riječima mještana, primijećen oko 22 sata, a uprkos naporima da starac bude spasen, ništa se nije moglo učiniti

Devedesetjednogodišnji Miloš Turkić iz Banje Luke izgorio je u požaru koji je u nedjelju naveče izbio u kući u kojoj je živio u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Požar je, po riječima mještana, primijećen oko 22 sata, a uprkos naporima da starac bude spasen, ništa se nije moglo učiniti.

“Tijelo mu je pronađeno kod šporeta. Pao je na leđa, tako da su mu noge bile uz šporet. Izgorio je. Ne znam kako je došlo do požara, ali se pretpostavlja da je ložio vatru. Ipak, šta se tu desilo, to će se utvrditi istragom”, rekao je za Nezavisne novine jedan mještanin.

Po njegovim riječima, Miloš se doselio u ovu kuću, u kojoj su mu sin i snaha opremili prostorije.

“Oni žive u dupleksu, a o Milošu su danonoćno brinuli. Držali su ga kao malo vode na dlanu, treba iskren biti. I on je bio dobar, bio je pokretan, dobro se držao za svoje godine. Naravno, sve nas je pogodila ova tragedija”, pričaju komšije stradalog starca.

Iza Turkića su, kako ističu mještani, ostala dva sina, te unuče.

“Starac je živio u Kupresu, otuda su oni rodom. Sin i snaha su ga prije sedam-osam godina doveli ovdje sebi, na Petrićevac. Strašno je ovo što se desilo. Pokoj mu duša. Ne znam ni sam kad će sahrana biti, sin mu je angažovan na pripremi”, pričaju mještani.

Kako dodaju, od momenta kada je primijećena vatra, komšije i vatrogasci su se borili sa stihijom kako se ona ne bi proširila i na dio kuće u kojoj žive starčevi sin i snaha.

“Vatrogasci su tu dežurali cijelu noć. Bila je to teška borba da se spase bar taj dio kuće. Uspjeli su je spasiti”, pričaju mještani.

Iz Policijske uprave Banjaluka danas su saopštili da su njihovi pripadnici dan ranije postupili po prijavi da je u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, broj 230, došlo do požara na stambenom objektu.

“U požaru, koji je lokalizovala Vatrogasna jedinica grada Banjaluka, smrtno je stradao M.T. (1929)”, rekli su iz PU Banjaluka, čiji su pripadnici izvršili uviđaj.