Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS

Bivšim policijskim inspektorima ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora

inspektori bl nezavisne novine

Obojici je u kaznu uračunato vrijeme koje su do sada proveli iza brave

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je pravosnažno bivše policijske inspektore Srđana Radulovića (37) iz Banjaluke i Ognjena Stijaka (37) iz Kostajnice na ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora zbog prodaje droge i drugih krivičnih djela.

Presudom Vrhovnog suda RS, koji je odlučivao po žalbama na prošlogodišnju presudu Okružnog suda u Banjaluci, Radulović je osuđen na osam godina i pet mjeseci, dok mu je ranija kazna bila za mjesec duža, a Stijaku je ranija kazna od pet godina i tri mjeseca smanjena za tri mjeseca.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, obojici je u kaznu uračunato vrijeme koje su do sada proveli iza brave.

Vijeće Vrhovnog suda Republike Srpske je kao neosnovanu odbilo žalbu Republičkog javnog tužilaštva, a djelimično su uvažene žalbe optuženih i njihovih branilaca, te Stijakove majke.

Prema odluci Vrhovnog suda Republike Srpske, oslobođeni su optužbe da su 20. septembra 2011. godine tokom pretresa stana i drugih prostorija naveli lažne podatke o prisustvu svjedoka. Ostali dio posljednje izrečene presude Okružnog suda u Banjaluci je potvrđena pa je tako Radulović označen kao vođa kriminalnog udruženja, a Stijak kao pripadnik.

Radulović i Stijak, podsjetimo, osuđivani su do sada više puta, ali su im presude ukidane.