Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bojište kod Sanskog Mosta: Komšiju u svojoj kući ubio sjekirom

hitna zenica
Foto: Ilustracija

Teško ubistvo dogodilo se tokom protekle noći u selu Bojište, koje se nalazi u blizini Lušci Palanke, Općina Sanski Most, a tom prilikom smrtno je stradao mještanin obližnjeg sela Jelašinovci, U.K. (66), javljaju Nezavisne novine.

Prema nezvaničnim informacijama njega je udarcem sjekirom usmrtio M.P. (64) iz sela Bojište, a ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući u pomenutom selu, čiji je vlasnik M.P. U policiji kažu kako su sinoć oko 20.30. sati dobili dojavu jedne 45-godišnje osobe da se iz pomenute kuće čuju svađa, galama i jauci.

„Osoba koja je to prijavila bila je svjedok svađe između ova dva lica. Nakon što ih je bezuspješno pokušala razdvojiti, ova osoba se uputila po pomoć u selo. Međutim, tek što je odmakla, začula se svađa i jauci iz kuće“, kažu u policiji.

Policijska patrola, koja je poslata iz obližnje Lušci Palanke u kući je zatekla U.K. koji nije davao znakove života, dok se M.P., i sam teže povrijeđen, predao policiji.

On je potom upućen u Dom zdravlja Sanski Most, a potom i u Bolnicu u Prijedoru, obzirom da se radi o zdravstvenom osiguraniku iz Republike Srpske, gdje mu je pružena zdravstvena pomoć.

Dežurni mrtvozornik je na licu mjesta konstatovao smrt U.K. te je ustanovljeno kako je ona nastupila na licu mjesta uslijed udarca sjekirom u glavu. U policiji kažu kako o motivima ovog tragičnog događaja ne mogu govoriti, obzirom da je istraga u toku. Pretpostavlja se kako je riječ o nekim neraščišćenim računima, obzirom da su se oba lica, inače povratnici srpske nacionalnosti, dobro poznavala. Uviđaj na mjestu događaja vrše pripadnici krim odjela Treće policijske uprave i dežurni kantonalni tužilac.