Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalna otmica ljubavnog para: Vozili ih u prtljažniku i udarali čekićem

otmica-mrkonjic_grad

Policija istražuje brutalnu otmicu mladog ljubavnog para u Podovima kod Mrkonjić Grada, gdje su otmičari presreli Predraga Lakića i njegovu djevojku Slavicu Metlić, a potom ih vozali u prtljažniku automobila, opljačkali, pretukli i ostavili ih svezane u šumi.

Prema neslužbenim informacijama, Lakić i Slavica Metlić su već duže vremena u ljubavnoj vezi i u četvrtak iza ponoći parkirali su se automobilom pored lokalnog puta u Podovima kada su im prišla dvojica nepoznatih maskiranih otmičara naoružani automatskim puškama koji su odmah zapucali u gume njihovog automobila, piše Dnevni list.

“Napadači su prvo ispalili tri hica u gume vozila i zatim Predraga i Slavicu natjerali da izađu ispred. Njih dvoje su izašli iz automobila i napadači su tražili da im predaju novac, a oni su im iz straha za život dali oko 200 maraka” rekao je izvor blizak istrazi koji je objasnio kako razbojnici nisu stali samo na otimačini novca.

Oni su oteli i Slavicu i Predraga te ih odvezli u prtljažniku automobila, a detalji otmice jučer nisu bili najjasniji.

Prema jednoj verziji, prvo su natjerali ljubavnike da promijene gume na vozilu, a potom su ih ubacili u prtljažnik i oteli, dok su ih po drugoj verziji odmah oteli te ih odveli u automobilu s probušenim gumama.

Odveli su ih u pravcu Glamoča, ali su se morali zaustaviti u naselju Prijani. Jesu li se zaustavili zbog kvara ili jer nisu mogli dalje zbog probušenih guma, nije razjašnjeno, no potvrđeno je kako su ih u Prijenima izbacili iz automobila.

Tu su ih navodno odveli kilometar dalje do jednog šumarka.

Udarali su ih rukama, nogama kao i čekićem kojeg su najvjerovatnije uzeli iz automobila. Ovom prilikom teže ozljede je zadobila Slavica koju je jedan od napadača čekićem udario u glavu.

Nakon što su ih pretukli ostavili su ih u lokvama krvi i zatim pobjegli.

Tek u petak ujutro slučajni prolaznik je pronašao izudarane ljubavnike te je zvao policiju. Mještane je šokirao ovaj napad.

“Ne sjećam se kada se nešto ovakvo dogodilo u Mrkonjić Gradu. Ovo je strašno. Sada me strah za omladinu koja izlazi noću u grad jer nikad ne znaju što ih vreba iza kojeg kuta”, kazao je jedan od mještana.

Policiju zbunjuje brutalnost ovog napada pa se provjerava je li možda riječ o nekoj osveti, odnosno da su napadači poznavali žrtve, ili su se Slavica i Predrag jednostavno našli u krivo vrijeme na krivom mjestu.

“Ne znam ko ih je mogao napasti, koliko znam Predrag nije ni s kim u svađi niti nekome duguje novac” rekao je jedan od mještana.