Burno u Mostaru: Muškarac pucao na pijaci, potjera za naoružanim dvojcem

mostar

Nepoznati muškarac je danas oko podne u ulici Lepolda Mandića pucao nasumice iz automatske puške te se s repetiranim oružjem kretao prema mostarskoj pijaci gdje je također pucao. Brzom intervencijom policije uhapšen je i priveden u policijsku stanicu.

pucnjava-mostar1

Foto: Bljesak.info

Kako Fena neslužbeno doznaje u mostarskoj Policiji, riječ je mladiću starom tridesetak godina, no još nisu poznati motivi ovog incidenta koji je uznemirio veliki broj građana koji su se u tom trenutku nalazili na ulicama.

– Za sada možemo samo reći kako se radi o mlađoj muškoj osobi koja je uhapšena. Trenutno prolazi obradu i kasnije ćemo imati nešto više informacija. Radi se o osobi koja je izgleda duševni bolesnik – rekli su nam naši sugovornici.

pucnjava-mostar

Foto: Bljesak.info

Prema dosadašnjim informacijama, u pucnjavi nema ozlijeđenih, a prema izjavama očevidaca, mladić je pucao u zrak i to iz automatske puške “Ero”.

Sav se događaj na mostarskim ulicama odvijao 15-tak minuta.

Međutim, ovo nije jedini incident koji se desio danas u gradu na Neretvi.

Samo sat vremena od pomenute pucnjave. s Bišča polja kod Mostara stiže dojava o tome kako su dvojica muškaraca naoružana automatskim puškama upala u jednu firmu.

Iako još nije jasno je li motiv ovoga događaja pljačka ili nešto drugo, iz MUP-a HNK-a se doznaje kako policija trenutno traga za bijelim Golfom u kojem su prema izjvama svjedoka, dvojica napadača pobjegla.

– Mislimo kako dva današnja događaja nemaju poveznicu. U prvom napadu se radi o osobi koja je prema svemu sudeći duševno labilna, a dok su motivi drugog napada vjerojatno druge prirode – rekli su za Prvi.tv sugovornici iz MUP-a HNŽ.