mup tk

Centar Tuzle zatvoren zbog rekonstrukcije događaja u vezi s ubistvom Džinića

rekonstrukcija_pucnjave

Razlog rekonstrukcije događaja je što je teško doći do dokaza ko je ubistvo počinio zbog čega se Mehiću sudi posljednjih godinu dana

Danas i sutra će biti zatvorena jedna od glavnih ulica u Tuzli koja se nalazi uz MUP Tuzlanskog kantona i neke od najprometnijih tržnih centara. Razlog je rekonstrukcija ubistva iz 2013. godine za koje se sumnjiči Damira Mehića Bibija koji je optužen za ubistvo Emira Džinića. Ubistvo se dogodilo 22. juna 2013. u pucnjavi ispred kafića “Sagitarijus” koji se nalazi u centru grada. Do sada su pred Sudom Tuzlanskog kantona saslušani brojni svjedoci, a svako suđenje Damiru Mehiću prate jake snage sigurnosti policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Razlog rekonstrukcije događaja je što je teško doći do dokaza ko je ubistvo počinio zbog čega se Mehiću sudi posljednjih godinu dana.

Podsjećamo, Za Damirom Mehićem zvanim Bibi iz Tuzle, koji je uhapšen početkom januara na lokalitetu Jahorine je bila raspisana i međunarodna potjernica, a hapšenje su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji s kolegama iz Federalne uprave policije. Ovaj slučaj ubistva nad Džinićem se smatra jednim od najvećih poslijeratnih mafijaških obračuna u Tuzli. Izjave za medije ne daju niti u MUP- u Tuzlanskog kantona niti u Tužilaštvu kao ni u Sudu TK gdje se Mehiću sudi. Iako se brojni građani u Tuzli pitaju zašto su ulice zatvorene, policija ne dozvoljava pristup rekonstrukciji niti medijima niti građanima.