ubistvo marka radića

Cvitanović uhapšen u dresu reprezentacije Hrvatske: “Nemam rođo ništa, bolan” (VIDEO)

josip-cvitanovic-cviki_13300078

Na snimku se čuje kako Cvitanović govori da mu je slomljen nos, zbog čega je danas i boravio u Centru urgentne medicine SKB Mostar, te kako uz sebe ne posjeduje oružje

Portal Hercegovina.info donosi novi snimak sa sinoćnjeg hapšenja Josipa Cvitanovića Cvikija, koji je prethodno ubio Marka Maku Radića.

Na snimku se čuje kako Cvitanović govori da mu je slomljen nos, zbog čega je danas i boravio u Centru urgentne medicine SKB Mostar, te kako uz sebe ne posjeduje oružje:

“Nemam rođo ništa bolan”, rekao je interventnoj policiji dok je ležao na tlu u dresu nogometne reprezentacije Hrvatske.

Kasnije je na isti upit o posjedovanju oružja, govori kako će o tome “reći tamo kad dođe gdje treba reći” te kako je isti bacio u Neretvu.

Podsjetimo, MUP HNK je danas objavio detalje ubistva osuđenog ratnog zločinca Marka Radića.

Iz MUP-a HNK, navodeći inacijale osumnjičenog i žrtve, kazali da je J. C. iz Čapljine, nastanjen u Mostaru, sa više hitaca ispaljenih iz puške usmrtio M. R.

Objavili su i određene detalje.

– Osumnjičeni je 10 do 15 minuta prije ubistva, koje je počinjeno u 18:45 sati, pokušao fizički napasti žrtvu. Poslije neuspjelog napada na M. R., osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovo poziva žrtvu na interfon te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca. Nedugo nakon toga sjeda u automobil Škoda Fabia i udaljava se u nepoznatom smjeru – kazali su iz MUP-a.

Odmah po zaprimanju prijave o ubistvu, dodali su, rukovodna struktura MUP-a HNK oformila je operativni štab s ciljem koordiniranja operativne policijske potrage za osumnjičenom osobom.

– Nakon izvršenog krivičnog djela osumnjičeni se kretao magistralnom cestom M-17 prema Čapljini, gdje je kratko boravio da bi se ponovo vratio u Mostar. Sve vrijeme bjekstva osumnjičenog, Operativni štab je imao informacije o njegovoj poziciji tako da su u priravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Jedinica za podršku. U 21:25 sati u Splitskoj ulici u Mostaru brzom i profesionalnom akcijom osumnjičeni je lišen slobode. Akcija je izvedena na mjestu i u vrijeme gdje se procijenilo da neće doći do ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine. Sektor kriminalističke policije s Tužilaštvom HNK provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim – naveli su iz MUP-a HNK.