koronavirus

U Srbiji oboren crni rekord po broju novozaraženih, u Crnoj Gori umrlo sedam osoba

“Drive in” testiranje na COVID-19
23.07.2020.,. Zagreb - ILUSTRACIJA - SNIMLJENO DVOSTRUKOM EXPOZICIJOM. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Stampar" djelatnici testiraju gradjane. "Drive-in" dijagnostika koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povecao broj testiranih osoba. Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, sto povecava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenog djelatnika. Virus koji je uzrocnik bolesti COVID-19 u najvecem se broju slucajeva prenosi putem kapljica koje nastaju kad zarazena osoba kaslje, kise ili izdise. Te su kapljice preteske da bi letjele zrakom te brzo padaju na pod i druge povrsine. Zaraziti se mozete dodirivanjem ociju, nosa ili usta nakon dodirivanja tako onecisceenih povrsina ili udisanjem virusa ako ste u neposrednoj blizini osobe koja ima COVID-19.Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Crnoj Gori je registrovano 546 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a sedam osoba je preminulo od posljedica virusa

U Srbiji je za posljednja 24 sata od posljedica infekcije covidom-19 umrlo 14 oboljelih, a potvrđena su 2.823 nova slučaja zaraze, što je najveći broj novozaraženih na dnevnoj razini od početka epidemije 6. marta.

Povećan je i broj pacijenata na bolničkom liječenju – danas ih je 2.764, do toga 126 na respiratorima, objavljeno je na specijaliziranoj internet stranici Ministarstva zdravstva covid19.rs.

Od početka epidemije u Srbiji su testirana 1.442.642 uzorka, od toga 13.091 u posljednja 24 sata.

Do sada je potvrđeno ukupno 66.888 slučajeva zaraze, a s današnjim danom službeno je registrirano 915 umrlih od posljedica infekcije koronavirusom.

Najviše preminulih na dnevnoj razini u Srbiji – 18, registrirano je 10. srpnja, u drugom valu korone.

Stopa smrtnosti u odnosu na broj ukupno zaraženih je 1,37 posto.

U Crnoj Gori je registrovano 546 novih slučajeva infekcije koronavirusom, a sedam osoba je preminulo od posljedica virusa.

Iz Instituta za javno zdravlje kazali su da je analizirano 1.372 uzoraka na koronavirus, od kojih je 546 rezultata bilo pozitivno.

“Insitutu je prijavljeno sedam smrnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom, od čega su tri preminula pacijenta iz Berana i po jedan iz Tivta, Nikšića, Bijelog Polja i Podgorice. Ukupan broj preminulih povezanih sa infekcijom od početka juna iznosi 340 a od početka godine 349”, naveli su iz Instituta.

Ukupan broj aktivnih slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori trenutno iznosi 7.427.