Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kačeviću 18 godina

Detalji drame u kafani: “Neću vas, hoću da ubijem kurvu”

Admir Kačević

Kačević je u ponovoljenom postupku osuđen zbog krivičnih djela ubistva, pokušaja ubistva, te nedozvoljenog posjedovanja oružja

Admir Kačević je osuđen jučer u Kantonalnom sudu u Sarajevu na 18 godina robije zbog ubistva Sedije Turjačanin i teško ranjavanje Alije Kačevića u julu 2015.

Kačević je u ponovoljenom postupku osuđen zbog krivičnih djela ubistva, pokušaja ubistva, te nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Prema presudi, Kačević je 18. jula 2015. u kafani “El Paso” u sarajevskom naselju Briješće hicima iz lovačke puške ranio oca Aliju i njegovu partnerku Sediju Turjačanin, koja je podlegla povredama.

Oboje su sa teškim tjelesnim povredama vozilom Hitne pomoći prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Turjačanin je zadobila prostrelnu ranu lica, povredu nosa, ustrelnu ranu potkoljenice i ramena, od kojih je kasnije i podlegla, dok je Alija Kačević ranjen u desnu šaku i u usta.

Policija je nakon pucnjave u kafani zatekla Admirovu djevojku, koja je privedena i puštena nakon saslušanja, a Kačević je pobjegao sa mjesta zločina. Krio se sve do hapšenja 9. septembra 2015.

Bio je privođen i Aldin Sinanović (37), u čijem je stanu pronađena puška iz koje je Kačević pucao na oca i njegovu ljubavnicu.

Tokom ponovljenog suđenja saslušani su svjedoci, neposredni očevici, koji su ispričali da je optuženi Kačević u kobno vrijeme bio pijan i uznemiren, te da je u jednom trenutku otišao u kuhinju, piše portal Srpskainfo.

– Kačević nam je govorio: “Nemojte me dirati, neću vas. Hoću da ubijem kurvu.” Mi smo mu govorili da stane, smiri se malo i Admir je u jednom trenutku spustio ruke niz tijelo. U tom trenutku Alija je ušao u kuhinju i rekao: “Nećeš ti meni praviti belaj u kafani” – ispričao je svjedok Hasan Hožbo.

Dodao je da je Alija žurno krenuo ka sinu, te naglasio da nije bilo otimanja o pištolj.

– Izgledalo je kao da se Admir refleksno sklanjao i u tom sklanjanju je opalio pištolj – dodao je svjedok, rekavši da je moguće da je Alija pokušao uzeti pištolj, ali da to Hožbo nije vidio.

Prethodno je čuo da je Turjačaninova optuženom ispred kuhinje rekla: “Nisam ti, Ado, ja ništa uradila“.

Kada je odjeknuo hitac, Alija je pao na sudoper udarivši glavom. Prema njegovim riječima, tada je Admir pao na koljena i podigao svog oca govoreći mu: “Babo, šta nam kurva uradi”.

Osuđeni Kačević u pritvoru se nalazi od dana hapšenja, odnosno od 9. septembra 2015.

Poznat policiji

Ubica Admir Kačević je dobro poznat policiji, a osumnjičen je bio i za pokušaj ubistva počinjen 2011. godine kada je Aldina Sinanovića ranio u stomak. Policija je za njim takođe tragala i prošle godine nakon što je u nogu ranio Muju Čutunu.