Crna hronika

u centru grada

Detalji drame u Sarajevu: Alen pustio psa na policajca koji je potom ispalio pet hitaca

29/04/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Uz navođenje inicijala, saopćeno je da je Alen Nuhbegović uhapšen zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, dok se Adnan Zec koji je ofmah uhapšen simnjiči za pokušaj teške krađe

Sarajevski policajci su nakon sinoćnje drame u centru grada uhapsili Alena Nuhbegovića (35) koji je pustio psa na policajce nakon što su njega i Adnana Zeca (43) iz Vogošće zatekli u krađi vozila, piše Avaz.

Prema saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo sinoć u 23.05 sati obaviještena je dežurna služba Druge PU da je u ulici Turhanija, područje općine Centar Sarajevo, u toku teška krađa u putničko motorno vozilo. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su na izvršenju krivičnog djela zatekli dvije osobe koje su se pokušala udaljiti sa lica mjesta.

– Jedno od NN lica je odmah zadržano od strane policijskih službenika, dok je drugo lice, vodeći psa na povocu, nastavilo bježati da bi, nakon što su ga policijski službenici sustigli, pustio psa sa povoca na policijske službenike. Tom prilikom je pas napao i ugrizao za nogu jednog policijskog službenika nanoseći mu povredu u predjelu noge, tako da je policijski službenik, kako bi spriječio daljnji napad upotrijebio službeno vatreno oružje, ispalivši iz pištolja dva, a obzirom da se napad nastavio i još tri metka u pravcu psa, odbivši tako očigledan napad na sebe, navodi se u saopćenju

Uz navođenje inicijala, saopćeno je da je Alen Nuhbegović uhapšen zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, dok se Adnan Zec koji je ofmah uhapšen simnjiči za pokušaj teške krađe.

Lakše povrede

– Povrijeđenom policijskom službeniku ljekarska pomoć je pružena u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, gdje su mu ustanovljene lakše tjelesne povrede. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.