Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji nesreće u Etno selu: Dječak se umalo utopio zbog telefona

etno

Dječak (14), koji je juče spašen iz jezera u Etno selu kod Bijeljine, prebačen je na dalje liječenje u Institut za majku i dete u Beograd. Kako se saznaje, dječak više nije u životnoj opasnosti.

Dječak je jučer upao u jezero koje se nalazi u sklopu Etno sela prilikom čega se počeo daviti. Dječaka je iz vode izvadio fudbalski sudija, kao i još neki prolaznici koji su se zadesili na mjestu nesreće.

Kako se odmah nakon nesreće moglo čuti, dječak je došao u Bijeljinu iz Rogatice jer se igrala završnica pionirskog prvenstva u fudbalu. U pomoć mu je prvi pritekao fudbalski sudija koji je sudio prvenstvo, prenosi BN TV.

– Završili smo sa ručkom, kada su dva dječaka trčala ka meni i rekla mi da im se drug davi u jezeru. Kada sam došao tamo, već je neki momak do pojasa bio u vodi, ali ga nije mogao dohvatiti. Pokazao mi je gdje se nalazi, ja sam zaronio i izvukao ga – ispričao je novinarima Stefan Maletić.

Maletić je dodao da je odmah pritrčalo još nekoliko ljudi, a između ostalih se zadesio i jedan doktor.

– Kada smo dječaka izvadili iz vode, on nije bio pri svijesti. Dali smo mu reanimaciju, masiranje srca, a ubrzo nakon toga dječaka je preuzela Hitna pomoć bijeljinskog Doma zdravlja – rekao je Maletić, te dodao da smatra da bi bilo ko od nas uradio ovako nešto i da bi trebao pomoći nekome u nevolji.

Prema nezvaničnim informacijama, dječaku je telefon ispao u vodu a on je pokušavajući da ga uzme upao u jezero, te se počeo daviti.