Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji nestanka mladića: Konobar vidio da Aldin upada u Miljacku, pa skočio za njim

potraga (5)
Foto: I. Kralj

Potraga za dvojicom mladića koji su rano jutros upali u nabujalu Miljacku u naselju Dolac Malta još uvijek traje.

– Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo i Sportsko rekreacionog kluba “Neretva” će se rafting čamcima spustiti na prvu tzv. rolnu ili slap koja se nalazi na Dolac Malti kod mosta u ulici Azize Šaćirbegović gdje su mladići koji su se utopili posljednji put i viđeni – kazala je Feni glasnovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Naglasila je kako će rafting čamac biti privezan za obalu i iz njega će se vršiti pretraga tog slapa.

– Jako je opasno, slapovi su ti jako brzi. Mi smo osigurali i drugi slap koji se nalazi ispod, u slučaju ako bi neko ispao iz čamca da ga mogu dočekati i prihvatiti – kazala je Kovač.

Dodala je da su na terenu i pripadnici FUCZ, Gorske službe spašavanja, Kantonalne uprave civilne zaštite, sarajevski vatrogasci, policija, te da se svakim trenom povećava broj ljudi koji se uključuju u potragu.

Prema informacijama u rijeku je upao prvo Aldin Mulić (1989.), brat vlasnika kafića Argellini na Dolac Malti, a za njim i konobar I.F. (1993.).

Aldin Mulić

Sve je počelo rano jutros u 2.28 sati kada je Policijskoj upravi Novo Sarajevo dojavljeno da su u korito rijeke Miljacke na Dolac-Malti upale dvije osobe.

Kako javlja Dnevni avaz, Mulić je prisustvovao proslavi jednog rođendana na Ilidži, nakon čega se vratio u kafić “Argelini”, čiji je vlasnik njegov brat. U jednom trenutku mu je pozlilo, te je izašao iz objekta i otišao do obale.

Pretpostavlja se da je počeo da povraća i potom se okliznuo i upao u Miljacku. To je primijetio konobar “Argelinija” inicijala I.F. (24) koji je odmah za njim skočio u vodu i od tada im se obojici gubi svaki trag.

Kovač je naglasila da je “dio terena korita rijeke Miljacke koji je ispod RTV doma već pretražen, a također su pretraženi i oni dijelovi iza stadiona na Alipašinom polju”.

– Sve ćemo uraditi da se mladići nađu. Svi na terenu pokušavaju da urade što više mogu da se osobe pronađu – kazala je Kovač.

Velika potraga: Mladiće nestale u Miljacki traži više od stotinu spasilaca (FOTO)