Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšene dvije osobe

Dvije akcije FUP-a: Pronađeni eksploziv, lažni dokumenti BiH i Srbije, oružje i droga

fup
Ilustracija: FUP/ Arhiva

U operativnoj akciji „Željeznica“ na području Kantona Sarajevo u ponedjeljak, postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, uhapšena je osoba M.Z.

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) proveli su dvije operativne akcije u kojima su pronađene droga, oružje i krivotvorene isprave.

U operativnoj akciji „Željeznica“ na području Kantona Sarajevo u ponedjeljak, postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, uhapšena je osoba M.Z. (1962.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivotvorenje isprave.

droga fup
Foto: FUP

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu kokain i amfetamin, vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za omeanje signala, te falsfikovani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta.

Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U drugoj operativnoj akciji na području Konjicu u ponedjeljak, izvršen je pretres, kojom prilikom je uhapšen A.O. (1995.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu i bijela praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na amfetamin.

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađeno u prostorijama PU Konjic. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dijela, saopćeno je danas iz FUP-a.