Crna hronika

opojne droge

Dvije osobe iz Sarajeva lišene slobode u nastavku akcije kodnog naziva “Lipa”

06/10/2020

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u nastavku realizacije operativno-taktičke akcije kodnog naziva “Lipa”, započete 7. jula ove godine, lišili slobode još dvije osobe iz Sarajeva, inicijala A.H. (1979.) i T.H. (1974.) koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stambenog objekta na području općine Centar – Sarajevo, koji koriste osumnjičene osobe, kojom prilikom je pronađena nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge “amfetamin” i “cannabis sativa L”, vaga za precizno vaganje, pribor za konzumiranje opojne droge, ručna bomba, okvir i određena količina municije za vatreno oružje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

U sklopu ove višemjesečne istrage u prethodnom periodu lišeno je slobode i zadokumentovano deset osoba protiv kojih je Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.