Kantonalni sud Tuzla

Fehim dobio 31 godinu zatvora za ubistvo Seada Hajdarevića

sead hajdarevic

Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravosnažnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Kantonalni sud Tuzla donio je osuđujuću prvostepenu presudu kojom je Fehim Zulić (35), nastanjen u Tuzli, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 31 godine zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, počinjenog na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine, te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Optužnicom Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) Zulić i Mulasalihović se terete da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja.

Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povređivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravosnažnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora, saopćeno je iz Tužilaštva TK.