Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrhovni sud FBiH

Haris Haračić osuđen na 35 godina zatvora

Foto: Arhiva
Haris Haračić

Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović, te pokušao ubiti i njenog supruga Muju

Vrhovni sud FBiH  je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka i izrekao mu jedinstvenu  kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku.

Podsjećamo, Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović, te pokušao ubiti i njenog supruga Muju.

U optužnici se navodi da je Haraćić pomenutog dana  oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući, te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne  povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija  je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati  nakon događaja, dok njen suprug,  sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je također preminuo.