Crna hronika

Okružni sud u Banjoj Luci

Jednomjesečni pritvor osumnjičenim za proizvodnju i prodaju droge

03/09/2020

Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor licima čiji su inicijali T.V, L.P. i V.M. zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, objavljeno je na veb-stranici ovog suda.

U odluci se navodi da je pritvor određen zbog pritvorskih razloga iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske i da može trajati najduže do 30. septembra.

Prethodno je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio pritvor za Tomislava Vrepca /22/ i Luke Pucara /21/ iz Banjaluke, te Vladana Milojevića /30/ iz Teslića zbog sumnje da su počinili pomenuto krivično djelo.

Oni su osumnjičeni da su od 2019. godine do avgusta ove godine posredovali u prodaji i kupovini, te neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za drogu /marihuana, spid i ekstazi/ korisnicima na području gradova Banjaluka i Doboj i opštine Teslić.

Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.