Općinski sud Tuzla

Jednomjesečni pritvor za Alžirca zbog nanošenja teške tjelesne povrede

opcinski-sud-tuzla-2016-kantonalni-sud

Alžircu je pružena medicinska pomoć u UKC-u Tuzla, nakon čega je smješten u jednu od prihvatnih kuća za migrante

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetdvogodišnjeg Alžirca Hišam Hama (Hicham Ham) zbog postojanja osnovane sumnje da je 4. januara ove godine počinio krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede njegovom sunarodnjaku H.H.

On je osumnjičen da je 4. januara oko 12 sati na platou ispred Međugradske autobuske stanice u Tuzli, nakon svađe u vezi sa telefonom kojeg mu je ranije u kafiću uzeo oštećeni, stigao H.H., oborio ga na zemlju, zadao mu nekoliko udaraca nogama u tijelo, te iz jakne izvadio čakiju i oštećenom zadao dva uboda u lijevu podlakticu i prednju stranu lijeve noge, zadavši mu time teške tjelesne povrede.

Oštećenom Alžircu je pružena medicinska pomoć u UKC-u Tuzla, nakon čega je smješten u jednu od prihvatnih kuća za migrante.

Osumnjičeni je nekoliko dana bio u bjekstvu, a nakon što je identifikovan, lišen je slobode 8. januara u Srebreniku. Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su obavili kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičenog predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog o okolnostima izvršenja krivičnog djela, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.