Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Još šest osoba iza rešetaka zbog napada na roditelje djece iz Beograda

ilidza policija (1)
FOTO: N1

Podsjetimo, u subotu je grupa huligana u poslijepodnevnim satima upala u jedan hotel na Ilidži gdje su bili smješteni roditelji dječaka iz Beograda koji su učestvovali na sportskom takmičenju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je da je uhapšeno još šest osoba zbog sumnje da su u subotu poslijepodne na Ilidži napali grupu Beograđana.

– Pored četiri osobe koja su lišene slobode prethodnog dana, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, nastavljajući aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Nasilničko ponašanje”, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovali su, pronašli i lišili slobode tokom današnjeg dana još šest lica koja su osumnjičena i trenutno se nalaze na kriminalističkoj obradi u mjesno nadležnoj PU Ilidža.

Danas su uhapšeni još i A. H. rođen 2002.g. B. O. rođen 2002.g. E. B. rođen 2003.g. B. H. rođen 2001.g. M. P. rođen 2001.g. i S. K. rođen 2002.g., svi iz Sarajeva.

U zakonom propisanom lica lišena slobode će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo – navodi se u obavijesti Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Jutros je objavljeno da su slobode lišeni i E. B. (rođen 2003. godine nastanjen u Novom gradu Sarajevo), A. T. (rođen 1996. s Ilidže), H. D. (rođen 1995. ns Ilidže) i E. H. (rođen 2000. iz Vogošće).

Podsjetimo, u subotu je grupa huligana u poslijepodnevnim satima upala u jedan hotel na Ilidži gdje su bili smješteni roditelji dječaka iz Beograda koji su učestvovali na sportskom takmičenju. Tom prilikom jednom Beograđaninu su nanesene lakše povrede oštrim predmetom. Svjedoci napada kazali su da su ih napali maskirani huligani sa navijačkim obilježjima, prskali su ih suzavcem i pokušali da im otmu zastavu kluba.