Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija na "a3"

Policija objavila detalje haosa kod Nove Gradiške u kojem je poginuo državljanin BiH

nesreca nova gradiska4 (1)

Jedna osoba je smrtno stradala, a radi se o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, dok je 11 osoba ozlijeđeno (od toga dvije osobe teško) i zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški

Hrvatska policija je objavila detalje o seriji saobraćajnih nesreća koje su se jučer kasno popodne dogodile na autocesti A3 kod Nove Gradiške.

Policija je tako objavila da ih se dogodilo ukupno devet, od kojih dvije nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U nesrećama su učestvovala čak 22 vozila, od kojih sedam teretnih, 14 putničkih automobila i autobus. U autobusu se u tom trenutku nalazilo 14 putnika koji nisu ozlijeđeni.

Mjesto nesreće / FOTO: Pixsell

Jedna osoba je smrtno stradala, a radi se o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, dok je 11 osoba ozlijeđeno (od toga dvije osobe teško) i zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški.

Saobraćaj je tokom trajanja uviđaja bio zatvoren na dionici autoceste A3 između čvora Okučani i Nove Gradiške u smjeru Lipovca, te je pušten tek jutros u 7:25.

Mjesto nesreće / FOTO: Pixsell

“U vremenu od 18:18 do 18:30 dogodilo se šest saobraćajnih nesreća, zbog nedržanja potrebnog razmaka prilikom kretanja iza drugog vozila te neprilagođene brzine, kojom prilikom je došlo do sudara vozila. Policijski službenici su u vezi spomenutih nesreća prekršiteljima u dobi od 46, 55, 41, 41, 58 i 37 izdali prekršajne naloge, odnosno naplatili novčane kazne zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, objavila je policija.

Tragičan sudar pet vozila i kamiona

“U 18:34, četvorica vozača u dobi od 49, 56, 41 i 40 godina, koji su se kretali jedan iza drugoga, nisu prilagodili brzine kretanja svojih vozila, odnosno držali potreban razmak, usljed čega je došlo do sudara pet vozila (dva teretna automobila i tri putnička), kao i udara u teretni automobil koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 41-godišnjak”, stoji u izvještaju o nesreći u kojoj je život izgubio naš državljanin. Identitet poginulo još nije objavljen.

Mjesto nesreće / FOTO: Pixsell

“U ovoj prometnoj nesreći državljanin Bosne i Hercegovine smrtno je stradao. Teško su ozlijeđene dvije osobe u dobi od 48 i 23, dok je lakše ozlijeđeno sedam osoba u dobi od 67, 56, 55, 48, 41, 13, i 8 godina”.