Kerim Mudželet koji je prošle godine autom ubio djevojku pušten iz zatvora

kerim_mudzelet_fb
Kerim Mudželet

Kerim Mudželet, koji je u decembru prošle godine osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, rješenjem Vrhovnog suda FBiH nedavno je pušten na slobodu.

Ovo je potvrđeno u Vrhovnom sudu FBiH, a rješenje o ukidanju pritvora je od 20. aprila, javlja Oslobođenje.

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz decembra 2016, pored osuđujućeg dijela, Mudželetu je izrečena mjera zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom tri godine.

On je, podsjećamo, 9. juna 2015. na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, brzinom od 97 km na sat, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke ulice, sijekući blagu krivinu, zakačio je trotoar, odbio se i počeo zanositi.

Nakon 70-80 metara Mudželetov peugeot našao se na trotoaru, pokosio pješakinju, koja je čekala tramvaj, i udario u konstrukciju tramvajskog stajališta i kiosk.

Usljed udara, metalna konstrukcija je pala na Nijemca i povrijedila ga, dok se djevojka našla ispod točkova vozila i na mjestu preminula.

Opričić i njemački državljanin koji je tada povrijeđen, trebali su biti u Vijećnici na otvaranju konferencije povodom 15. godišnjice postojanja i rada Instituta za jugoistok Evrope koju su organizovali Mladi Evrope.