Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gornje živinice

Klanjana dženaza stradalom rudaru, iza njega ostali majka, supruga, sin i brat

dzenaza rudaru (5)

Tabut u mezarje Brezik unijeli su komorati Rudnika uglja Đurđevik sa kojima je Čamdžić donedavno dijelio i dobro i zlo i bio sa njima u vrijeme rudarskih protesta u Sarajevu

Na mezarju Brezik u Gornjim Živinicama danas u poslijepodnevnim satima klanjana je dženaza-namaz rudaru Raifu Čamdžiću (40) koji je smrtno stradao u subotu uvečer u jami Rudnika uglja Đurđevik, javlja Anadolu Agency (AA).

Tabut u mezarje Brezik unijeli su komorati Rudnika uglja Đurđevik sa kojima je Čamdžić donedavno dijelio i dobro i zlo i bio sa njima u vrijeme rudarskih protesta u Sarajevu.

Iza Čamdžića su ostali majka, supruga, maloljetni sin i brat, a radne kolege su odmah nakon tragične vijesti pokrenule akciju prikupljanja pomoći za njegovu porodicu.

U subotu uvečer su u jami Rudnika uglja Đurđevik na radilištu bila četvorica rudara. Usljed naglog oslobađanja pritiska došlo je do popuštanja podgrade i osipanja materijala.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, desetak kubika uglja je zatrpalo Raifa Čamdžića, koji je preminuo na mjestu nesreće dok je Hasan Kadirić teže povrijeđen i od subote uvečer je hospitaliziran u Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla.

Preostala dvojica rudara nisu povrijeđena i njihove izjave će biti ključne u rasvjetljavanju tragičnog događaja.