policija traži odgovore

Ko je pucao u Melisu Mešić na Baščaršiji? Je li Kuldija bio u kladionici?

pucnjava bascarsija (1)

U Kantonalnom sudu u Sarajevu, nakon hapšenja osumnjičenog, advokat Kočo je kazao da je njegov branjenik u kritičnom periodu bio u Lutriji BiH u Zagrebačkoj ulici

Četrdesetdvogodišnji Mahir Kuldija, koji se tereti za pokušaj ubistva Melise Mešić na Baščaršiji, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu će ostati još dva mjeseca u pritvoru.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao uticati na svjedoke, sakriti dokaze te počiniti novo krivično djelo i uznemiriti javnost. Ovo je za Oslobođenje potvrdio Kuldijin advokat Damir Kočo.

Kuldija se, podsjetimo, tereti da je u novembru 2019. godine u jutarnjim satima u srcu Baščaršije ispalio dva hica u Melisu Mešić, koja je krenula na posao. Ona je zbog teških povreda smještena na KCUS. Utvrđeno je da joj je pucano u leđa i nogu te da joj je jedan hitac prošao kroz pluća, zbog čega je zadobila povrede opasne po život.

– Oštećena još nije saslušana. Postoje informacije da je Mešić imala momka koji joj je prijetio neposredno prije pucnjave. U toku je potraga za njim radi ispitivanja, rekao je izvor blizak policiji.

Advokat Kočo (lijevo) i Kuldija (desno)

U Kantonalnom sudu u Sarajevu, nakon hapšenja osumnjičenog, advokat Kočo je kazao da je njegov branjenik u kritičnom periodu bio u Lutriji BiH u Zagrebačkoj ulici, te da je njegov alibi lako provjerljiv, jer Lutrija ima videonadzor.

I Kuldija je tada negirao da je pucao u 42-godišnjakinju ističući da oštećenu nikad prije nije vidio, niti ju je poznavao. Inače, Kuldija je i ranije osuđivan na tri godine zbog pokušaja ubistva.