Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uposlenik Direkcije za vazduhoplovstvo tvrdi da su ga specijalci htjeli ubiti

krvavac – mbw1

“Pucali su i htjeli me ubiti! Oštećeni sam svjedok”, tvrdi Adil Krvavac (26), uposlenik Direkcije za vazduhoplovstvo BiH, nakon što se jučer ujutro, u pratnji advokata, pojavio u Policijskoj upravi Mostar, piše Večernji list.

Prethodno su ga čitavu noć tražili jer je, kako se navodi, svojim BMW-om okrznuo vozilo specijalaca MUP-a HNK u naselju Zalik pa u potjeri napustio vozilo kod TC Bingo u susjednim Vrapčićima te pobjegao prema rijeci Neretvi. Navode i da je prethodno brzo vozio i divljao ulicama pa naletio na specijalce, kao i to da je pri bijegu vozio i unatrag te tako ugrozio ostale sudionike u saobraćaju. Krvavac, koji je i u maju bio u sukobu s jednim specijalcem te je optužen za nanošenje lakših ozljeda, opet ima sasvim oprečnu verziju.

krvavac - mbw2“Oko 23 sata sam krenuo do pekare, a svega 50 metara od kuće, u blizini stanice, u BMW se zaletio crni kombi bez obilježja, pa su iz njega i pucali. Iskočila su desetorica. Stisnuo sam po gasu i prošao kroz kombiju neprohodni nadvožnjak. Tako sam i pobjegao. Odmah nisam ni znao o kome je riječ. Tokom te noći su tražili kući pa uhapsili mog prijatelja, valjda vjerujući da sam se bio sklonio kod njega”, kaže Krvavac, ukazujući na dvije rupe od metaka na vratima vozača BMW-a.

“Još se ne zna ko je pucao u vozilo. Zbog toga uzimamo parafinske rukavice. Istraga traje”, navode iz Policijske uprave Mostar.

Inače, Krvavac je nedavno na Sudu negirao krivnju za proljetošnji incident u Zaliku, kod Megamarkta, gdje je, prema optužnici, nakon ponoćne svađe, ozlijedio tada mu nepoznatog suparnika u saobraćaju. Radilo se o specijalcu (46) koji je prijavio da ga je sleđa više puta udario pištoljem po glavi pa pobjegao.

I tada se Adil Krvavac (26), djelatnik Agencije za vazduhoplovstvo BiH, također ujutro i u pratnji advokata, s previjenom rukom pojavio pred policijom, tvrdeći da je zapravo on bio žrtva.

Demant iz Upravnog Odbora Sindikata kontrolora letenja u BiH

Upravni Odbor Sindikata kontrolora letenja u BiH povodom objave teksta poslao je demant u kojem se navodi:

“Radi vjerodostojnog informiranja javnosti, želimo vam skrenuti pažnju kako gosp. A. Krvavac, po struci nije kontrolor letenja”, stoji u demantu.