Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon saobraćajne nesreće

Kuzmić helikopterom Vlade RS sletio u Beograd (FOTO)

kuzmic

Bokser iz Prijedora Dražan Janjanin (30) kaže da je još u šoku nakon što se automobil u kojem je bio suvozač jutros sudario sa automobilom košarkaša Ognjena Kuzmića

Košarkaški reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Banjoj Luci, dovezen je u Beograd.

On je zbog jakih bolova medicinskim putem uveden u komu, kako bi lakše podnio hitno prebacivanje u Beograd. Ono je obavljeno Helikopterskim servisom Republike Srpske, i to jer je Vlada RS dala helikopter da se košarkaški reprezentativac Srbije prebaci na liječenje u Beograd. U nju je i stigao oko 12.20.

Bokser iz Prijedora Dražan Janjanin (30) kaže da je još u šoku nakon što se automobil u kojem je bio suvozač jutros sudario sa automobilom košarkaša Ognjena Kuzmića.

Janjanin je za Srpskainfo izjavio da su zbog prisebnosti i brze reakcije njegovog prijatelja Marka Miljatovića, koji je vozio “BMW”, ostali živi.

– Vraćao sam se sa meča iz Minhena i Miljatović je mojim autom došao po mene u Banju Luku. Bili smo u Ramićima jutros oko pet sati kada su se samo iza krivine pred našim očima pojavila svjetla. Automobil je velikom brzinom išao iz suprotnog smjera i skrenuo u našu traku. Miljatović je brzo odreagovao i skrenuo naš automobil u stranu. Udarili smo u brinu. Međutim i “porše” koji nam je došao u susret udario je u naš zadnji lijevi kraj, otkinuo vrata i točak našeg vozila – priča Janjanin.

Dodaje da se njihovo vozilo od siline udara prevrnulo na krov, dok se “porše” u kojem su se nalazili Kuzmić i njegov prijatelj Bogdan Ilić, zaustavio oko 200 metara dalje.

– Razbio sam prozor i izašao i izvukao prijatelja iz auta. Otišli smo dole do drugog vozila. I ono je bilo prevrnuto na krov i sletilo je sa ceste. Iz automobila se čula glasna muzika i čulo se da neko krklja. Ubrzo su došli vatrogasci i izvukli ih iz auta – kaže Janjanin.

Navodi da su on i Miljatović prošli sa lakim tjelesnim povredama.

– Imamo posjekotine od stakla. Ja sam šio ruku, Ali dobro smo. Pokušavamo da saznamo kako su Kuzmić i njegov prijatelj i molimo se da budu dobro. Čuli smo da su u teškom stanju – zaključuje Janjanin.