Majka Slobodanke Tošić za Daily Mail: Moja kćerka nikada se neće predati

jadranka

Jadranka Tošić, majka Slobodanke Tošić (30), bivše miss BiH i Playboy modela, koja je osuđena za saučesništvo u ubistvu Đorđa Ždrala, ozloglašenog kriminalca u Istočnom Sarajevu, tvrdi da je njena ćerka nevina i da se nikada neće predati.

– Nema šanse da će se ona preda. Nema predaje! – izjavila je Jadranka Tošić za Daily Mail iz kuće u Han Pijesku gde je njena kćerka bila u kućnom pritvoru.

– Slobodanka se neće vratiti u Bosnu – dodala je ona.

Tošić se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Darka Eleza, koji služi devetogodišnju zatvorsku kaznu u Beogradu zbog ubistva i pljačke.

Sud BiH Slobodanku Bobu Tošić je 2. marta 2016, godine osudio na dvije i pol godine zatvora zbog toga sto je bila član udruženog zločinačkog poduhvata i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 13. aprila 2006. godine.

Slobodanka je kaznu izdržavala u olakšavajućim okolnostima, u kućnom pritvoru u Han Pijesku, odakle je navodno i pobjegla.

Za njom je raspisana Interpolova poternica. Jadranka Tošić kaže da njena kćerka nije bjegunac.

– Ne, ona nije bjegunac. Otišla je u Srbiju jer je izgubila povjerenja u pravosudni sistem BiH – dodala je majka Jadranka i napominje da njena kćerka nije prekršila uslove kućnog pritvora.

– Bilo joj je dopušteno da se kreće po istočnoj Bosni. Kada su je lažno optužili, znali smo da mora da ode u Srbiju, kako bi se zaštitila – ispričala je Jadranka Tošić.

Majka dodaje da je Slobodanka divna djevojka, čiju je mladost uništio ovaj slučaj.

Jadranka Tošić

– Moja kćerka se ne krije, ali je umorna od svega ovoga. Osjeća se bespomoćnom – dodala je Jadranka.

Majka je dodala kako Slobodanka nije bila dio bande Darka Eleze.

– Ti ljudi su je poznavali, jer je bila popularna. Ali ona nije radila za njih, nije bila dio bande. Ona nije kriminalac – dodala je majka bivše miss fotogeničnosti BiH.

I Jadranka iznosi sumnje u tok suđenja.

– Kako to da ne znaju ko je ubio Đorđa Ždralu, a znaju da je moja kćerka pomagala. To je sumnjivo, zar ne?! Ona je žrtva ovog procesa! – istakla je majka Slobodanke Tošić.

Jadranka dodaje da je cijela porodica, otac Goran i sestra Sanja Tošić, koja je dobra kikboksera, bezrezervno uz Slobodanku.

Slobodanka Tošić

– Nadamo se da će se sve ovo brzo da okonča sa sretnim krajem. Samo želim da se moja kćerka vrati kući i da opet ima svoj život – dodala je Jadranka.

Vlado Adamović, advokat Slobodanke Tošić za Daily Mail navodi da se Slobodanka krije na nepoznatoj adresi u Srbiji dok on pokušava da pred Ustavnim sudom BiH dokaže da je svedok optužbe u njenom slučaju nepouzdan.

– To je proces koji bi mogao da potraje tri godine – istakao je Vlado Adamović.