Crna hronika

Malićevoj potvrđena presuda zbog zlostavljanja najbolje prijateljice

14/02/2016

Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu Diane Malić iz Teslića (22) na presudu Vrhovnog suda Republike Srpske, prema kojoj je osuđena na dvije godine zatvora jer je Aldijanu Čakić iz Teslića, zajedno s Mehmedom Omahićem, prisiljavala na prostituciju.

Omahić je, inače, odlukom Vrhovnog suda osuđen na tri godine zatvora.

Ratko Kesić, advokat Malićeve, žalbu je uložio zbog, kako je naveo, bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, povreda Krivičnog zakona, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivičnoj sankciji, ali je Sud za većinu primjedaba ocijenio da su neosnovane pa joj je kazna ostala nepromijenjena.

Prema presudi, Malićeva i Omahić su kao saizvršioci počinili krivično djelo trgovina ljudima radi prostitucije.

Oni su Aldijanu Čakić silom tjerali na prostituciju i mučili je na razne načine, a uz sve to je i batinali.

20160214181408_353733

Diana Malić

U presudi se navodi da su je pržili strujom i to tako što bi joj strujne žice kačili za polni organ i bradavice na dojkama.

Takođe, zatvarali su je u kokošinjac u blizini Omahićeve kuće, prijeteći da će u njega ubaciti zmiju i pčele, a čak su prijetili i da će oteti njeno dijete ukoliko ne pristane na seks s klijentima koje su joj pronalazili.

Te klijente je pronalazio D.Đ., čije je vozilo korišteno za pružanje seksualnih usluga, a naplaćeni novac Malićeva i Omahić su međusobno dijelili.

Nakon otkrića da su zlostavljali djevojku, Malićeva i Omahić su uhapšeni 18. januara 2015. godine.

Inače, Malićeva i njena žrtva su bile nerazdvojne sve do 2014. godine, a jedno vrijeme dijelile su i zatvorsku ćeliju. Naime, u pritvoru su bile zbog prijetnji i batinanja vršnjakinje.

Čakićeva je nesrećnu djevojku natjerala da u svoj polni organ stavi drveni predmet, a cijeli događaj Malićeva je snimila mobilnim telefonom. Žrtva prostitucije je zbog toga osuđena na dva mjeseca zatvora.

Protiv Malićeve je vođen krivični postupak zbog fizičkog napada na sudiju Osnovnog suda u Tesliću.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.