Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lakše ozljede

Mamić imao udes u Čitluku, Mercedes se zakucao u njegov skupocjeni BMW

mamiccc (1)

Podsjećamo, Mamić je nakon sudskih presuda u Hrvatskoj pobjegao u BiH, a sada živi u Međugorju i uglavnom se kreće po Hercegovini

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama i bjegunac od hrvatskog pravosuđa, koji boravi u Hercegovini, učestvovao je danas u saobraćajnoj nesreći u Čitluku.

Na fotografijama s mjesta nesreće vidljivo je da su u sudaru učestvovali Mamićev luksuzni BMW i stari Mercedes, piše Večernji list.

Čini se da u nesreći niko nije teže ozlijeđen, a nakon sudara je intervenisala policija.

Mercedesom je upravljao I. K. (1962. godište). Tom prilikom I. K. je zadobio lakše tjelesne ozljede, potvrdili su iz MUP-a HNK.

Podsjećamo, Mamić je nakon sudskih presuda u Hrvatskoj pobjegao u BiH, a sada živi u Međugorju i uglavnom se kreće po Hercegovini. Vozi automobil hrvatskih registarskih tablica.

Mamića i još šest okrivljenika hrvatsko tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 miliona kuna. Optužnica se odnosi na Mamićeva sina Marija, brata Zorana, bivšeg Dinamova direktora Damira Vrbanovića te na poduzetnike Sandra Stipančića i Igora Krotu te menadžera Nikkyja Artura Vuksana.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od decembra 2004. do decembra 2015., ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih kompanija te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetili za više od 144 miliona kuna. Uz navedeno, tvrdi se u optužnici, NK Dinamo neosnovano je obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 miliona eura, odnosno 55,8 miliona kuna.

Mamić je u junu 2018. godine nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čiji je državljanin, te danas živi u Međugorju. Tužiteljstvo BiH odlučilo je da ga neće izručiti Hrvatskoj. –
Više se nikada neću vratiti u Hrvatsku – ranije je poručivao Mamić.