Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milaković će na slobodu kad ispuni uslove za jemstvo

tuziteljstvo bih

Optuženom Slaviši Milakoviću određen je pritvor koji može trajati dok ne ispuni uslove za jemstvo, odnosno najduže jednu godinu ukoliko uslove ne ispuni, saopćeno je iz Suda BiH.

Prihvaćeno je ponuđeno jemstvo u iznosu od 50.000 KM, a optuženi Milaković će biti pušten na slobodu nakon ispunjenja uslova.

Uslov je da treće lice koje daje iznos ponuđenog jemstva treba dostaviti dokaze o svom imovinom stanju te porijeklu novca koji se daje kao predmet jemstva te dokaz o uplati traženog iznosa jemstva na račun Suda BiH.

Sud BiH će nakon podnošenja dokaza donijeti naredbu o puštanju optuženog na slobodu. Ako optuženi pobjegne, rješenjem će se odrediti da je vrijednost, data kao jemstvo, prihod budžeta BiH.

Milaković je optužen za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima dogovor za učinjenje krivičnog djela, krivičnim djelom trgovina ljudima, krivičnim djelom nezakonito uskraćivanje identifikacijskih dokumenata, te krivičnim djelom uspostavljanje ropskog odnosa i prevoz osoba u ropskom odnosu, saopćeno je iz Suda BiH.