Okružni sud u Banjoj Luci

Milošu Obradovu određen jednomjesečni pritvor

okruzni sud banja luka334

Obradova su juče uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo na zahtjev MUP-a Republike Srpske,

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Milošu Obradovu, osumnjičenom za ubistvo Damira Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Jošić, javila je Alternativna televizija.

Obradov je nakon saslušanja u tužilaštvu u Banjaluci sproveden u Okružni sud, koji je izrekao mjeru pritvora.

Pritvor je zatražen zbog težine krivičnog djela, bojazni od bjekstva, kao i da bi osumnjičeni na slobodi mogao sakriti, falsifikovati ili uništiti tragove bitne za krivični postupak, uticati na svjedoke, ali i biti stvarna prijetnja po javni red.

Obradova su juče uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo na zahtjev MUP-a Republike Srpske, a sinoć je sproveden u Banjaluku u prostorije Uprave za organizovani kriminal.

Obradov je uhapšen odmah nakon što je pušten iz pritvora u kojem je bio zbog istrage ubistva sarajevskih policajaca.

Damir Ostojić ubijen je u septembru prošle godine u Kozarskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, kada je ubica u njega i suprugu, koji su naišli u terencu, ispalio rafal.

Nekoliko dana nakon zločina policija je u Piskavici, nadomak Banjaluke, pronašla zapaljeni automobil i u njemu automatsku pušku, korištene u ubistvu.

Istragom je utvrđeno da je to vozilo mjesec i po dana prije pronalaska ukradeno u Sarajevu.