Mostarska policija otkrila piromana koji je potpaljivao požare

pozar mostar (1)

Nakon višednevne potrage za piromanom u Mostaru, pripadnici MUP-a HNK otkrili su i priveli jednu osobu za koju se sumnja da je izazvala više požara u mostarskom prigradskom naselju Bijelo polje. Dnevni list neslužbeno doznaje da je uhapšena osoba muškarac inicijala S.Z. (rođen 1989. godine) i da nije stalno nastanjena u Mostaru.

Prema preliminarnim informacijama uhapšeni se u vrijeme izazivanja požara nalazio u posjeti rodbini. Informaciju o hapšenju jedne osobe Dnevnom listu je u četvrtak u popodnevnim satima potvrdio i Ljudevit Marić,  glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali zbog istrage nije mogao potvrditi i identitet uhapšene osobe.

„Mogu potvrditi da je policija otkrila jednu osobu koja se sumnjiči za izazivanje više požara na području Bijelog polja. U tijeku je kriminalistička obrada, a više informacija će biti poznato nakon završetka istrage.

Više informacije će biti dostupno u petak“, rekao je glasnogovornik Marić.

Policija u Bijelom polju piromana je razotkrila nakon višednevne uporne istrage. Ovaj slučaj  potvrda je brojnih sumnji građana, vatrogasaca i policije kako su mnogi požari podmetnuti.

U ljetnim mjesecima cijela Hercegovina nerijetko je pogođena brojnim požarima koji uzrokuju veliku opasnost i  štete.