Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prebačen u bolnicu

Mujaga Ivazović tokom saslušanja doživio infarkt u Tužilaštvu KS

mujaga ivazovic1 (1)
FOTO Dnevni avaz

Ročište za razmatranje prijedloga održano je u bolnici

Mujaga Ivazović (63), penzionisani policajac koji je u ponedjeljak navečer u sarajevskom naselju Saraj-Polju ubio sina Semira (37), dan kasnije doveden je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Tokom saslušanja Ivazoviću je pozlilo, i doživio je infarkt. Nakon toga je hitno hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ročište za razmatranje prijedloga održano je u bolnici.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečeni pritvor Mujagi Ivazoviću, osumnjičenom za ubistvo sina Semira, potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Ivazovića. Ivazovića su na KCUS-u čuvali policajci. Advokat Mehmedbašić kazao je da su danas čuvanje osumnjičenog preuzeli zatvorski policajci, koji će ostati u bolnici dok se Ivazovićevo zdravstveno stanje ne poboljša, nakon čega će biti prebačen u Centralni zatvor.

Podsjećamo, zločin se dogodio u ponedjeljak oko 20:30 sati u ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami. Nakon smrti supruge, Mujaga je ostao živjeti u stanu sa sinom Semirom, ali sukoba nikada nisu imali, kazale su njihove komšije.