Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muliću šest godina robije zbog namjernog udaranja automobilom Sulje Planje

eldin-mulic

Eldin Mulić (27) u Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nepravosnažno osuđen na šest godina robije zbog pokušaja ubistva Sulje Planje. Mulić je u aprilu 2015. u Ulici Koševo namjerno udario automobilom Planju.

Sutkinja Indira Jahić, obrazlažući presudu, istakla je da je optuženi počinio djelo sa namjerom, odnosno direktnim umišljajem.

Mulić se u trenutku nedjela poznavao s oštećenim, te da su između njih postojali sukobi odranije, koji su indirektno potvrđeni u sudnici, piše Oslobođenje.

“Od otežavajućih okolnosti Sud je cijenio činjenicu da je optuženi povratnik u vršenju djela i da je do sada devet puta osuđivan, od čega čak dva puta za djela protiv života i tijela, a to su lake povrede. I djelo za koje je osuđen je počinio u trenutku provjere na ranije izrečenu presudu“, pojasnila je sutkinja Jahić, dodavši da je olakšavajuća okolnost činjenica da je Mulić mlađe životne dobi.

eldin mulic saobracajka

Mulić se tokom suđenja nije pokajao za počinjeno djelo. Oštećenom je uputio samo formalno izvinjenje.

U optužnici se navodi da je Mulić sjedio u automobilu i čekao Planju da se pojavi. Nakon što je on izašao iz granapa i zakoračio na cestu, udario ga je i pobjegao. Kada ga je policija locirala, on je izašao iz vozila i pokušao pobjeći.